Op bezoek bij mevrouw Rijen met Vera Taling

Geluk is...
naar elkaar uit kunnen kijken.

Vera Taling werkt als huishoudelijke hulp bij Actief Zorg. "Wekelijks kom ik bij mevrouw van Rijen. Ze betekent veel voor mij. Ik ken zo’n beetje alle lief en leed en breng vaak nog even een boodschapje mee. Werken als thuishulp is voor mij veel meer dan schoonmaken. Het contact dat ik met de mensen heb is voor mij heel waardevol."
 

Samen wat werk verzetten

"Het is trouwens niet zo dat ik alle werk uit handen neem. Mevrouw zet zelf koffie en kookt nog voor zichzelf. Stof afnemen en was ophangen vormen geen probleem voor mevrouw. Ik ben er puur voor de ondersteuning. Ons wekelijkse ritueel start met een gesprekje, even informeren naar elkaar en kijken wat nodig is deze week. WC, badkamer, slaapkamer zijn vaste prik. Dan stoffen en stofzuigen door heel de woning. Soms nog een extra klus; het balkon vegen of het koffiezetapparaat schoonmaken. Mevrouw vindt het fijn dat ze op deze manier zelfstandig kan wonen.”

Vera over haar werk

"Sinds 2007 werk ik in de thuiszorg. Het is fijn iets bij te dragen, te luisteren en een verhaal te vertellen en een vertrouwenspersoon te zijn. Het werk houdt veel meer dan de meeste mensen denken. De klik is wel belangrijk in dit werk. Die is er niet altijd. Zo heb ik weleens woorden gehad over krasjes in de gootsteen. Het vertrouwen was weg en daardoor heb ik afscheid moeten nemen. Ook is het belangrijk dat je je grenzen op tijd aangeeft. Voor mij gaat het te ver om op een hoge ladder de dakgoot leeg te halen. Dat geef ik dan ook gewoon aan. Ik weet dat Actief Zorg achter me staat."

LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgRijen-16.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-Actiefzorgkleur-5.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgRijen-4.jpg