Op bezoek bij mevrouw van Oirschot - Pijnenburg met Paul Arnold

Geluk is...
tijd voor mensen en oprechte contacten

Vrijheid in je werk

Wijkverpleegkundige Paul Arnold werkte 18 jaar in het ziekenhuis voordat hij bij Actief Zorg in de thuiszorg kwam werken. Het grootste verschil? "Dat is de vrijheid", begint Paul. "Ik heb in mijn baan veel meer tijd voor mensen en oprechte contacten. Dat maakt dat ik na 20 jaar in de zorg nog steeds met veel plezier in de zorg werk.

Als wijkverpleegkundige rijd ik routes langs klanten. Die momenten in de auto zijn voor mij rustmomentjes die ik in het ziekenhuis nooit had. Als het even kan probeer ik binnendoor te rijden en te genieten van de omgeving. Dat is echt een oplaadmoment voor mezelf.
De zorg op zich blijf ik geweldig vinden. Dat was in het ziekenhuis ook. Het verschil is dat ik nu bij mensen thuis kom in plaats van dat ik als verpleegkundige in een instelling werk. Omdat je bij mensen thuis komt, is het belangrijk om goed rekening te houden met de wensen en behoeften van het individu. Je kijkt echt waar wordt iemand gelukkig van in zijn eigen omgeving en hoe kan ik daar aan bijdragen?"

Mevrouw van Oirschot is heel tevreden met Paul: "Samen hebben we een traject doorlopen. Steeds weer werd gevraagd naar wat ik wil. Er wordt niets opgelegd". Paul vervolgt: "Wat wij belangrijk vinden is de zelfstandigheid van mensen. Daar werken we aan. Mensen vinden het fijn als ze thuis kunnen wonen. Het liefst zonder beperkingen. Het bevorderen van die zelfstandigheid is waar wij geluk uithalen. Mensen kunnen zelf heel goed aangeven wat ze zelf willen en nog kunnen. Het is onze taak om te kijken naar wat mensen wel kunnen. Dat maakt het verschil in onze zorg- en dienstverlening."

Groei en lef

Groei en lef zijn twee van de vijf GELUK-waarden van Actief Zorg. De GELUK-waarden horen bij de manier waarop wij dingen doen. Ze omschrijven hoe goede thuiszorg volgens ons zou moeten zijn.

Paul legt uit: "Als organisatie zijn we  in ontwikkeling. Elke dag leren we nog. Dat mag ook en is goed. Daar groeien we van. Daardoor groeien onze klanten ook. We komen dan samen op een plek waar we willen zijn. Als ik kijk naar mevrouw van Oirschot vind ik dat ze lef toont door zichzelf te verzorgen. Ze kijkt naar wat ze wel kan. Daar heb je lef en durf voor nodig. Onze taak is om altijd voor onze klanten op te komen. Dat vraagt ook lef richting familie en specialisten bijvoorbeeld. We stellen het belang van onze klanten altijd bovenaan. Vanaf het eerste moment dat je binnenkomt krijg je al een band met mensen. We hebben heel veel meegemaakt in die korte tijd dat we hier zorg komen bieden. Zo brak mevrouw haar heup en moest weer leren vertrouwen terug te krijgen in zichzelf. Daar help ik haar mee. Het is geweldig om daar aan bij te dragen. Mevrouw kan nu weer helemaal zelfstandig thuis wonen. Daar ben ik echt trots op."

LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgOisterwijk-16.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgOisterwijk-8.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgOisterwijk-6.jpg