Op bezoek bij meneer van Lieshout met Joyce Saris

Geluk is...
de ruimte voelen om tijd voor iemand te nemen.

“Wij staan vooral náást Henk"

Joyce Saris werkt als begeleider en klantondersteuner voor Actief Zorg. Ze komt bij mensen thuis die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zoals bij Henk, die er na een scheiding in 2008 alleen voor kwam te staan. Door middel van een persoonlijk gesprek brengt Joyce de situatie van de persoon in kaart. “We kijken niet alleen naar de hulpvraag, maar naar de totale situatie. We willen vooral weten waar iemand behoefte aan heeft. We vragen door. Waar wordt iemand weer gelukkig van en hoe kunnen we daaraan bijdragen? Soms is een telefoontje naar een buurthuis voldoende, maar soms is er net wat meer nodig.”

“Geluk is voor iedereen anders. We kijken niet alleen naar de hulpvraag. We willen vooral weten waar iemand behoefte aan heeft."

Ze vertelt verder: “Geluk staat centraal bij Actief Zorg. Geluk is natuurlijk voor iedereen anders. Voor Henk zit geluk in zijn dieren en in oprecht persoonlijk contact. Dat laatste ontbrak op dat moment en hij had weinig vertrouwen meer in mensen. Ik hielp hem met zijn situatie en wensen op papier te zetten. Daarnaast stond ik hem bij met zijn aanvraag en het gesprek bij de gemeente, zodat hij de hulp zou krijgen waar hij echt behoefte aan had. Dat Henk hier niet alleen voor stond, was een eerste geluksmomentje in een lange tijd. Wij helpen Henk letterlijk ‘ruimte maken’ zoals het op orde brengen van de administratie en post. Maar we staan vooral naast Henk, om hem het vertrouwen in zichzelf en anderen te hervinden, door samen te doen en te onderzoeken wat wel kan!”

DSC_7759 resized.jpg
DSC_7789 resized.jpg
Henk van Lieshout DSC_7763 resized.jpg