Geluk is...
bijverdienen én iets voor een ander betekenen.

"Studeren en mensen helpen, bij Actief Zorg kan het!" Joana Zhou (24 jaar) werkt naast haar studie bij Actief Zorg. “Ik hoef nooit in het weekend of ’s avonds te werken. Alleen door de week ’s ochtends of ’s middags. Ik plan mijn uren om mijn schoolrooster heen. En in mijn tentamenweek mag ik, in overleg, best een keertje overslaan. Heel flexibel allemaal!”

Een verrijking 

Karin van Gool (52 jaar) krijgt wekelijks huishoudelijk hulp van Joana. “Ik ben zo blij dat het er is”, begint Karin. Vier jaar geleden kreeg Karin borstkanker. Ze is uitbehandeld en krijgt levensverlengende chemo. “Ik vond het een hele stap om hulp te vragen. Je geeft een stukje privacy op. En je denkt toch, hoezo kan ik mijn eigen huis niet meer schoonmaken? Maar ik heb zo weinig energie dat ik mijn energie mag sparen voor de leuke dingen in mijn leven. Kwaliteit van leven, dat is erg belangrijk als je ziek bent. Ik gun alle mensen die het nodig hebben, ‘een Joana’.”

Een goede match

Joana komt ook bij eenzame mensen, maar eenzaam is Karin niet. Ook sociaal kunnen ze het samen goed vinden. “Dat komt omdat zij makkelijk is”, zegt Karin, “en ik niet te moeilijk.” Samen lachen ze. “Heb je een nieuwe plant?”, vraagt Joana. Ze keuvelen verder. “Ik studeer chemie”, vertelt Joana even later. “Ze is een beetje een studiebol”, zegt Karin met een knipoog. 

Helpen in de huishouding én een praatje

Als Joana bij Karin komt, rust Karin uit. Soms werkt ze mee en staat ze achter de strijkplank. Samen even iets doen, is makkelijker en gezelliger. Joana: “Veel klanten willen samen schoonmaken én thee drinken. Overal liggen snoepjes en koekjes klaar voor mij. Het werk is niet zwaar en ik wil graag mensen helpen. Ik heb écht contact met mensen, dat vind ik fijn.”

Actief Zorg past bij mij!

Over de combinatie van werk en school, vertelt Joana: “Ik kan het werk heel goed combineren met school. In de vakanties mag ik meer werken omdat de vaste krachten dan op vakantie zijn. Ideaal. Vriendinnen van mij werken in de horeca of in een winkel, dat is heel druk en ze werken vaak in de weekenden. Dan ben ik lekker vrij en kan ik samen met mijn vriend leuke dingen doen.”
 

LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgTilburg-1.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgTilburg-6.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgTilburg-4.jpg