Esther Leidner vertelt over haar werk als HV-Coördinator

Geluk is...
geen werkdag zonder te lachen.

De ideale combinatie tussen zakelijk en persoonlijk

Esther werkt sinds januari 2019 met plezier als zorgcoördinator bij Actief Zorg, in de regio Breda. In deze functie vond ze de combinatie tussen zakelijk en persoonlijk: “Je moet snel schakelen en plannen, maar ook affiniteit hebben met de medewerkers en klanten.”

Hoewel elke dag anders is, beschrijft ze hoe een werkdag eruit kan zien: “Ik ben altijd eerder dan half negen aanwezig, omdat je op tijd klaar moet zitten voor telefoontjes van medewerkers of klanten die zich afmelden. In de middag heb je meer ruimte voor taken met diepgang, zoals sollicitatiegesprekken.”

Esthers drijfveer is een hele groep medewerkers en klanten zo tevreden mogelijk te houden: “Dat ze oprecht geholpen zijn en mogelijk een leuke band hebben met de medewerker die wekelijks over de vloer komt.” Ze merkt dat klanten veel waarde hechten aan de medewerkers van Actief Zorg: “Als een vaste medewerker met vakantie is krijg je soms een heel verhaal over hoe blij ze zijn met deze persoon. Dat is ook geluk!”

Voor Esthers functie is toegankelijk en bereikbaar zijn belangrijk: “Per mail en telefoon ben ik er voor ze.” Ook geeft Esther aan: “Ken je medewerkers, ken je pool. Ik heb klanten die de regie van het huishouden niet meer inzien, maar ook medewerkers die het juist leuk vinden om samen met klanten lijstjes te maken met wat hen helpt de regie terug te krijgen. Hier een match van maken is ook een stukje geluk.” Dat geldt voor Esther ook als het gaat om plezier maken met collega’s: “We hebben nooit een teamoverleg waar niet even gelachen wordt. Dat is veel waard.”

LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgBredajuli-15.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgBredajuli-31.jpg
LIEFDEMOETJEVIEREN-ActiefzorgBredajuli-24.jpg