Op bezoek bij Kim Zeegers met Corrie Hagendoorn

Geluk is...
iemand de regie over het leven teruggeven.

Corrie Hagendoorn, begeleider bij Actief Zorg komt twee keer per week langs bij Kim Zeegers, op maandag- en vrijdagochtend. Meestal bespreken ze eerst even wat er de dagen daarvoor gebeurd is, vervolgens overleggen ze samen wat ze gaan doen.

Corrie: “Een van de doelen van Kim is afstand doen van spullen. Daar help ik hem bij door letterlijk ruimte te creëren. We beslissen bijvoorbeeld tijdens de begeleidingsmomenten waar zijn spullen naartoe gaan.”

In de evaluatie wil Corrie graag eerlijk kunnen zijn, vooral als zij wekelijks bij iemand over de vloer komt: “Kim heeft vrijwilligerswerk gedaan, waar hij op een gegeven moment aangesproken werd door collega’s met vragen die eigenlijk te ver gingen voor hem. Maar, omdat Kim mensen altijd wil helpen zegt hij moeilijk nee. Daarmee snijdt hij zichzelf in de vingers en dat geeft spanning.”

Verder houdt ze de regie graag zo veel mogelijk bij hem: “Door de groei die hij met hulp en begeleiding doormaakt kan hij steeds beter die regie pakken, op steeds meer gebieden. Dat is ook waar Actief Zorg voor staat: ervoor zorgen dat de klant zelf regie behoudt.”

Volgens Corrie gaat het erom dat je iets in huis hebt wat klanten verder kan helpen: “Je probeert iets naar boven te halen bij iemand, waardoor diegene sterker in zijn of haar schoenen komt te staan. En dat gaat best goed bij Kim!”

2.jpg
3.jpg
4.jpg