Actief Zorg laat van zich horen op Utrechtse- en Tilburgse introductieweek

In grote steden is het voor zorgorganisaties een uitdaging om genoeg mensen in te zetten om thuishulp te bieden. Al jaren werkt Actief Zorg met studenten die tijdens hun studie als bijbaan in de thuiszorg werken. Toch blijkt dat veel studenten kiezen voor een baan in de horeca of detailhandel.


 

Onbekend maakt onbemind
Amy Bax, Medewerker Arbeidsmarktcommunicatie bij Actief Zorg zegt daarover: “Veel studenten weten niet dat ze lekker bij kunnen verdienen naast hun studie door als thuishulp te werken. De verdiensten zijn goed, de werktijden overdag en naar keuze op zaterdagochtend. Ze houden daardoor genoeg tijd over om juist ’s avonds van het studentenleven te genieten of in het weekend te sporten."

Studenten kunnen hun tijden zelf indelen en dragen echt hun steentje bij aan de maatschappij. In grote steden wachten namelijk veel, voornamelijk ouderen, op hulp. Het blijkt daarom voor veel studenten ook de meest waardevolle bijbaan die je naast je studie kan doen.

“Kan hij wel poetsen?”

Sommige klanten reageren verbaasd als er een jonge knul voor de deur staat. ‘Kan die wel poetsen’? Amy lacht: “Studenten blijken een schot in de roos bij het invullen van thuishulp vacatures. Ouderen lopen helemaal weg met hun nieuwe hulp. Waar ze eerst sceptisch waren, kijken ze nu uit naar de komst van de studenten. Hun huis wordt schoongemaakt en er is altijd tijd voor een praatje.”  Lees het verhaal van studente Joanne die haar studie in Tilburg combineert met haar bijbaan als thuishulp.

Actief op introductieweken

Vorige week was het Actief Zorg promoteam te vinden in Utrecht tijdens de Utrechtse Introductieweek en deze week staan ze in Tilburg. Alle studenten die zich inschrijven voor een bijbaan maakten kans op een echte Actief Zorg Fiets!

Reageren?

Ook op zoek naar een betekenisvolle bijbaan naast je studie? Je help hulpbehoevende ouderen die thuis wonen en zorgt voor een schoon en fris huis. Soms ben je voor iemand een van de weinige contacten in de week. Ze kijken dus echt uit naar je komst en zijn benieuwd naar jouw verhalen over het studentenleven.

Op deze pagina lees je meer over de bijbaan als thuishulp. Je kunt daar ook je gegevens achterlaten, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op!

intro week 2.jpg
intro week 3.jpg

intro week 4.jpg

intro week 4.jpg